fbpx

Recruitment Process Outsourcing (RPO)

RPO, oftewel Recruitment Process Outsourcing, is het aantrekken van een team van werving specialisten naar uw organisatie. Het is niet simpelweg het uitbesteden van taken, maar het samenbrengen van individuele recruitment experts. Elk teamlid draagt bij aan de recruitmentstrategie die perfect is afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Met RPO gaat het om meer dan slechts het vervullen van vacatures; het gaat om het creëren van een duurzame strategie voor de lange termijn.

Employer branding scan

Alles draait om het strategisch vormgeven van uw wervingsinspanningen. Wij maken gebruik van een Employer branding scan, bestaande uit doordachte stappen die u begeleiden naar een strategisch en duurzaam recruitmentproces. De uitkomst van deze scan dient als startpunt voor de samenwerking. De volgende onderdelen houden wij tegen het licht, hierbij geven wij een advies:

  •       Werken-bij-pagina;
  •       Bedrijfsvideo en -foto’s;
  •       Medewerkers aan het woord;
  •       Website design;
  •       Employee journey;
  •       Candidate experience;
  •       Arbeidsvoorwaarden;
  •       Inzet wervingskanalen;
  •       Arbeidspotentieel gericht op uw vacatures;
  •       Toegevoegde waarde om bij u aan de slag te gaan.
Infographic van een scan voor employer branding en RPO

Wat verstaan wij onder Recruitment Process Outsourcing?

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is een unieke benadering, niet te vergelijken met interim recruitment. In het RPO-traject verdiepen onze deskundigen zich volledig in uw bedrijfscultuur. Samen smeden we een krachtige recruitmentstrategie. Het is geen snelle oplossing, maar een oplossing voor de lange termijn.

Wij vertalen de overkoepelende bedrijfsdoelen naar een doordachte recruitmentstrategie. Met dit, bewezen succesvol, recruitmentproces zorgen we voor een stevig fundament voor de korte en lange termijn.

Doelen en strategie

Om te starten, pakken we eerst de dringende pijnpunten aan. We springen direct in op korte termijn vacatures en werken gelijktijdig aan het vormgeven van een aantrekkelijk werkgeversimago voor de lange termijn. Een grondige nulmeting, ofwel de Employer branding scan, vormt hierbij de basis. Hierbij brengen we de behoeften in kaart, analyseren we de huidige situatie en stellen we een gedegen plan op voor de gewenste toekomst. Denk hierbij aan een werken-bij-pagina, bedrijfsvideo en -foto’s, medewerkers aan het woord, website design, employee journey, candidate experience, arbeidsvoorwaarden, inzet wervingskanalen, arbeidspotentieel gericht op uw vacatures en de toegevoegde waarde om bij u aan de slag te gaan.

Voor duurzaam succes is het essentieel om voortdurend actief te zijn in de markt, en met onze RPO-specialisten bent u daarvan verzekerd. Bovendien minimaliseert u uw personeelsverloop, waarbij alle opgedane kennis over recruitment zorgvuldig wordt behouden. Middels onze RPO-dienstverlening bieden wij ondersteuning om recruitment strategisch en duurzaam in te richten, waarbij we zorgen voor specialisten die perfect aansluiten bij uw organisatie. Wij beschikken over de kennis om een recruitmentproces te optimaliseren.