fbpx

Een persoonlijk gesprek zegt meer dan een CV

Een persoonlijk gesprek kan meer zeggen dan een CV. Toch zijn er nog veel bedrijven die kandidaten beoordelen op iemands CV. In een persoonlijk gesprek kun je dieper ingaan op ervaringen, prestaties en persoonlijke kenmerken die niet altijd volledig tot uiting komen in een CV. Dit geeft een beter beeld van wat iemand kan. Tevens geeft het de mogelijkheid om communicatievaardigheden te tonen, zoals hoe je idee├źn presenteert, luistert naar anderen en reageert op vragen of uitdagingen. Een gesprek biedt ook de kans om te beoordelen of iemand goed zou passen binnen het team en de bedrijfscultuur. Dit gaat verder dan alleen de vaardigheden en ervaring die op papier staan.

Soft skills zoals teamwork, leiderschap, probleemoplossend vermogen en emotionele intelligentie zijn moeilijk volledig weer te geven in een CV. Een gesprek biedt de gelegenheid om deze vaardigheden te laten zien door middel van voorbeelden en interacties. Het stelt je tevens in staat om de motivatie voor de functie en het bedrijf uit te drukken op een manier die niet altijd duidelijk naar voren komt in een CV. Dit kan een cruciale factor zijn bij het beoordelen van kandidaten.

Daarnaast zal een gesprek helpen door dieper in te gaan op wie iemand is, hoe iemand communiceert en hoe goed iemand past binnen het bedrijf. Sterk in Matches adviseert klanten altijd om kandidaten uit te nodigen. Er zal dan sneller en vaker een match plaatsvinden dan uitsluitend een CV te beoordelen.

Lees verder