fbpx

Het belang van een goede werken bij pagina of vacature landingspagina

Iemand die op een laptop werkt en bezig is met het maken van een goede werken bij pagina

Een werken bij pagina of vacature landingspagina wérkt als u als werkgever een goed verhaal vertelt. Een eerste indruk kan immers maar één keer worden gemaakt. Maak deze indruk onvergetelijk met behulp van een vacature landingspagina. Maar hoe richt u deze pagina zo goed mogelijk in? In dit blog vertellen we u graag wat een vacature landingspagina is en hoe u hiermee lezers kunt omzetten in sollicitanten. 

Wat is een werken bij pagina?

Een landingspagina is een pagina die is opgezet met als doel een conversie te genereren. Een conversie kan van alles zijn, denk aan harde conversies zoals een aankoop, maar ook aan het invullen van een contactformulier. In het geval van een vacature landingspagina of een werken bij pagina is de conversie het invullen van een sollicitatie formulier. Een bezoeker komt op een landingspagina via een zoekopdracht op Google, via een advertentie op social media, via een nieuwsbrief of door de URL direct in de webbrowser in te typen. 

Het belangrijkste onderdeel van een vacature landingspagina of werken bij pagina is natuurlijk de vacature. Hierin wordt beschreven wat de functie inhoudt, wat het salaris is en welke arbeidsvoorwaarden gelden binnen de organisatie. 

De voordelen van een vacature landingspagina

Een goede vacature landingspagina of werken bij-website werkt conversieverhogend en zorgt voor meer én kwalitatief betere sollicitanten. Wordt de vacature landingspagina gebruikt in een advertentie dan sluit deze goed aan bij de advertentie. Mensen die klikken doen dit bewust om meer te weten te komen over de vacature. Dit resulteert in geïnteresseerde bezoekers die de boodschap op de vacature landingspagina willen lezen. De bezoeker kan nu stap voor stap overtuigd worden van de openstaande vacature. Bijvoorbeeld door achtergrondinformatie te geven over de organisatie, de voordelen van de functie te benoemen en dit te bevestigen met ‘social proof’. Een belangrijk onderdeel hierbij is om een potentiële sollicitant het gevoel te geven dat hij/zij een belangrijke rol kan spelen in dat wat uw organisatie te bieden heeft. 

Een werken bij pagina opbouwen 

Een goede werken bij pagina of vacature landingspagina zorgt dus voor meer én kwalitatief betere sollicitanten. Maar hoe zorgt u ervoor dat potentiële kandidaten ook daadwerkelijk solliciteren? Hierbij is het belangrijk om psychologische elementen toe te voegen aan de vacature landingspagina om zo geïnteresseerde lezers over te halen. Het is de kunst om belangrijke informatie af te wisselen met informatie die inspeelt op de emotie van de lezer. Dit werkt volgens het AIDA-model (attention, interest, desire en action). Elke vacature landingspagina heeft maar één doel: de lezer overtuigen en aanzetten tot actie, in dit geval solliciteren. 

Hoe u dit doet? Door in ieder geval de volgende onderdelen toe te voegen aan uw vacature landingspagina. 

1. Begin met een korte introductie 

Begin een werken bij pagina of vacature landingspagina altijd met een korte en aansprekende introductie van over de functie. Zorg ervoor dat deze introductie aantrekkelijk is en de lezer uitnodigt om de rest van de vacature te bekijken. Begin de vacaturetekst dan ook door uit te leggen wat de baan zo leuk en uitdagend maakt. Vertel kort iets over de voordelen en waar de kandidaat aan moet voldoen en verpak dit alles in een mooi jasje. Kijk maar eens naar de introductie van iTec hieronder. 

Een voorbeeld van een goede werken bij pagina

2. Kies het juiste beeldmateriaal

Goede werken bij pagina’s en vacature landingspagina’s zijn voorzien van aansprekend beeldmateriaal. Hiermee bedoelen we vooral dat de landingspagina niet vol staat met stock beeld. Laat zien wie er werken bij uw organisatie, hoe het kantoor of de werkplek van de potentiële kandidaat eruit ziet en laat zien wat voor bedrijfsuitjes jullie zoal doen. 

3. Introduceer uw bedrijf 

De vacature landingspagina draait tegenwoordig niet meer alleen om de functie, het salaris en de arbeidsvoorwaarden. De merkidentiteit is een belangrijk onderdeel voor sollicitanten om wel of niet voor een organisatie kiezen. Zet uw bedrijf in de spotlight en vertel wat uw organisatie uniek maakt en waarom ze voor uw bedrijf moeten kiezen. Getallen maken het verhaal écht af. Zeg iets over het aantal werknemers, het aantal klanten of de jaaromzet.

Een voorbeeld van een goede werken bij pagina

U kunt ervoor kiezen om de introductie aan het begin van de vacature landingspagina te plaatsen, of juist op ‘t eind. 

4. De functieomschrijving 

Dan is het tijd om te beschrijven waar een potentiële kandidaat uiteindelijk voor komt: de functieomschrijving. Beschrijf wat de kandidaat in deze functie gaat doen, wat de functie zo leuk maakt en welke uitdagingen de functie kent. Uw bedrijf is vast niet de enige die een medewerker zoekt voor de betreffende functie. Wat maakt deze functie juist bij uw bedrijf zo interessant? Een absolute toevoeging is om een video te plaatsen waarin de functie wordt beschreven.

5. Wat heeft u te bieden?

Vroeger stonden de sollicitanten in de rij als er een nieuwe vacature openstond. Dat is op de huidige arbeidsmarkt wel anders. Het zal u dan ook niet verbazen dat u tegenwoordig meer moet bieden dan alleen een goed salaris. Regelmatige bedrijfsuitjes, een auto, laptop en/of telefoon van de zaak en wekelijks vers fruit op kantoor zijn geen overbodige luxe. Wat heeft uw bedrijf te bieden?

Voorbeelden van elementen op een goede werken bij pagina

6. Social proof

U heeft natuurlijk het leukste bedrijf van Nederland! Breng dit vooral over op uw vacature landingspagina. Social proof is namelijk een van de meest effectieve methodes om iemand tot actie aan te zetten. Hoe u dit kunt doen? Laat een aantal van uw medewerkers iets vertellen over uw bedrijf. Niets is zo betrouwbaar als informatie van een toekomstige collega!

Vergeet ook dit niet

Er zijn nog een aantal andere belangrijke zaken die belangrijk zijn om een werken bij-website of vacature landingspagina compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een beetje humor. Grappen maken op een werken bij pagina kan spannend zijn. Een nieuwe baan is immers een serieuze zaak. Bij sommige bedrijven gaan humor en een vacature niet samen. Bijvoorbeeld wanneer u een begrafenis ondernemer zoekt. Maar als het past, dan maakt een beetje humor uw bedrijf juist sympathiek. Verder mag u zichzelf best een beetje op de borst kloppen. Heeft uw bedrijf een award gewonnen? Bijvoorbeeld die van ‘beste werkgever’? Laat dit dan vooral zien! 

Vergeet ook niet om genoeg call-to-actions aan de vacature landingspagina toe te voegen. U wilt immers dat bezoekers gaan solliciteren. Door een button met ‘direct solliciteren’ of ‘solliciteer direct’ een aantal keren te laten terugkomen op uw werken bij pagina maakt u de kans groter dat men daadwerkelijk het sollicitatieformulier invult. 

Tip: maak de optie om een cv toe te voegen optioneel. Als een potentiële kandidaat uw vacature voorbij ziet komen op social media is de kans groot dat dit via mobiel is. Veel mensen hebben hun cv dan niet bij de hand. Door het toevoegen van een cv optioneel te maken loopt u deze potentiële kandidaat niet mis. U kunt dan altijd tijdens het contact alsnog het cv van de kandidaat opvragen. 

Lees ook: Waarom je online recruitment wilt inzetten voor het werven van personeel

Het maken van een werken bij pagina uitbesteden

Bij Sterk in Matches weten we als geen ander dat het vinden van geschikt personeel een grote uitdaging is. Het maken van een goede werken bij pagina of vacature landingspagina is slechts het begin in de zoektocht naar de perfecte kandidaat voor uw vacature. Deze landingspagina moet onder een breed publiek bekend worden gemaakt. En laat dit nou precies onze kracht zijn. 

Als online recruiters benutten wij het online landschap graag goed. Dit doen wij door uw vacature te promoten via social media. Bijvoorbeeld via LinkedIn, Facebook of Instagram. Het Google netwerk gebruiken wij ook graag. Maar ook het vertalen van de vacature naar een aantrekkelijke vacaturetekst en het opmaken van de vacature landingspagina nemen wij graag voor u uit handen. En het beste? De kandidaat komt direct bij u in dienst! Bij ons krijgt u dus niet te maken met hoge werving- en selectiefees. 

Meer weten over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, laat u terugbellen of doe onze gratis recruitment scan!

Lees verder