fbpx

Zo zet u job marketing in voor het vinden van gekwalificeerd personeel 

Meer informatie over job marketing

De kwaliteit van personeel is voor bedrijven, groot of klein, van groot belang voor zowel de instandhouding als de groei van het bedrijf. Het vinden van gekwalificeerd personeel is echter voor veel bedrijven een grote uitdaging. Zeker in tijden waarbij er krapte op de arbeidsmarkt heerst. In dit blog leggen we dan ook uit hoe job marketing bijdraagt aan het vinden van gekwalificeerde medewerkers. 

Wat is job marketing?

Job marketing is een vorm van recruitment waarbij online marketing een belangrijke rol speelt. Het draait om het online promoten van vacatures op platformen waarvan de kans groot is dat de doelgroep zich daar bevindt. Denk hierbij aan Facebook, LinkedIn, Instagram en Google. Bij job marketing is het doel om snel, effectief en voor weinig geld de juiste doelgroep te bereiken. Met aantrekkelijke vacatureteksten en een landingspagina waarop een goede representatie te zien is van het bedrijf en de functie, wordt de doelgroep geïnspireerd om op de vacature te reageren. 

Hoe werkt job marketing?

Met job marketing, of recruitment marketing, schetst u eerst een gewenst profiel. Wat is de functie, voor hoeveel uur is de functie, welk profiel heeft de gewenste kandidaat nodig etc. Met deze informatie schrijft u een aantrekkelijke vacaturetekst. Laat hier vooral zien wat de functie inhoudt en wat uw bedrijf te bieden heeft. Deze vacaturetekst vormt de basis voor de landingspagina. Vul deze aan met beeldmateriaal dat de functie en de sfeer in het bedrijf goed weergeven. Vervolgens zendt u de vacature naar de juiste doelgroep via de kanalen waarop zij actief zijn. Voor zakelijke functies leent LinkedIn zich uitstekend. Voor banen als monteur of kok is Facebook of Instagram het ideale platform. Heeft u een vacature openstaan waar veel mensen actief naar op zoek zijn, dan is Google een geschikt kanaal. 

Lees ook: het belang van een goede werken bij of vacature landingspagina

De voordelen

  • Groot online bereik voor lage kosten 
  • Kandidaten bereiken die niet zoeken maar wel interesse hebben 
  • Alles is meetbaar 
  • De campagne zorgt voor branding van het bedrijf 
  • De gemaakte content kan opnieuw worden ingezet 

De verschillen met traditionele recruitment 

Recruitment leent zich al jaren als uitstekend middel om bedrijven aan geschikte kandidaten te helpen. Job marketing is een goede aanvulling op traditionele recruitment. Met job marketing wordt tegelijkertijd aan het werkgeversimago gewerkt, waardoor talent naar de werkgever trekt. Mensen voelen zich eerder verbonden met het werk en de kernwaarden van het bedrijf. Bij Sterk in Matches weten we uit ervaring hoe belangrijk het imago van het bedrijf is, daarom zorgen we bij iedere campagne dat duidelijk is wat het bedrijf te bieden heeft. Niet alleen de arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, ook mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en de cultuur van het bedrijf zijn zaken die hierin duidelijk moeten terugkomen. 

Onderdelen binnen job marketing

Job marketing kan worden onderverdeeld in drie onderdelen: de boodschap, de positionering en de targeting. 

  • De boodschap is het belangrijkste onderdeel van job marketing. Deze moet zijn afgestemd op potentiële kandidaten. 
  • Met de positionering kan het bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie. 
  • Targeting verwijst naar het proces van het bereiken van potentiële kandidaten met een boodschap op maat op de kanalen waarop zij aanwezig zijn. 

Job marketing uitbesteden 

Is uw bedrijf op zoek naar gekwalificeerde kandidaten? Bij Sterk in Matches weten we als geen ander dat het vinden van geschikte medewerkers een vak apart is. Wij hebben al enige tijd ervaring met job marketing en hebben vele bedrijven geholpen aan geschikt personeel. Door onze ervaring in verschillende branches weten we wat werkt en kunnen we snel een campagne opzetten waarmee de juiste doelgroep wordt bereikt. Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, laat u terugbellen of doe de gratis recruitment scan

Lees verder