fbpx

Klanten overtuigen? Met deze 10 tips staat u sterk!

Meer informatie over klanten overtuigen

Een goed product of dienst hebben om aan te prijzen is één ding, klanten ervan overtuigen dat ze daadwerkelijk goed zijn, is weer iets anders. Maar het gaat niet altijd alleen om de beste argumenten. Minstens net zo belangrijk is het bedenken hoe u anderen voor u kunt winnen. Met deze tips zit u geheid goed! In een handomdraai overtuigt u klanten en weet u zeker dat ze uw aanbod niet kunnen weigeren.

Klanten overtuigen kunt u leren

Overtuigen is geen talent, vrijwel iedereen kan het leren. Het gaat erom dat u leert hoe uw anderen op positieve manier kunt beïnvloeden, zodat u uw doelen kunt bereiken. Want u kunt zoveel meer bereiken als u écht overtuigend bent! Ga daarom snel aan de slag met deze 10 tips om mensen te overtuigen.

Klanten overtuigen? Zoek een ijsbreker

Begin met een goede opener, waarvan u weet dat het uw gesprekspartner zal aanspreken. Dit kan een anekdote, grap, stelling of vraag zijn. Belangrijk is dat anderen zin krijgen om naar u te luisteren.

Zorg dat u argumenten heeft

Uw klanten overtuigen doet u onder andere met argumenten. Daarom is de voorbereiding het halve werk! Leg uit waarom men echt niet zonder het product of dienst kan. Geef aan waarom uw partij de allerbeste is. Wordt de privacy goed gewaarborgd? Zijn andere klanten zeer tevreden? Gebruik concrete punten om klanten te overtuigen.

Gedraag u als een expert

Iemand die deskundigheid uitstraalt en weet waar hij of zij het over heeft, komt overtuigender over. Verzamel weetjes en feitjes als eyeopener en benadruk zaken waar u verstand van heeft. Vertrouw op uw eigen kennis en expertise bij klanten overtuigen.

Wees betrouwbaar

Klanten moeten het gevoel hebben dat ze u kunnen vertrouwen en dat u eerlijk bent. Benoem wat u weet en bluf niet over zaken waar u geen verstand van heeft. Wees eerlijk zodat u uw klanten kunt overtuigen.

Lever bewijs en laat de voordelen zien

Klanten overtuigen doet u door bewijzen aan te dragen. Denk hierbij aan reviews, toffe samenwerkingen en testimonials. Zorg dat u relevante cijfers en feiten weet en leg uit welk voordeel de tegenpartij heeft met uw product of dienst.

Creëer een fijne sfeer

U bent degene die het gesprek stuurt. Zorg daarom voor een prettige sfeer waar ruimte is voor een leuke grap, glimlach of compliment. Neem een actieve houding aan en wees niet bang om het gesprek te leiden.

Luister goed

Klanten overtuigen doet u door te praten, maar ook door goed te luisteren. Herhaal vragen en geef uzelf wat bedenktijd voor een goed antwoord. Laat de ander ook aan het woord, zodat hij of zij zich ook gehoord voelt.

Non-verbale communicatie is key

Tijdens een gesprek draait het natuurlijk niet alleen maar om de inhoud, ook om uw lichaamstaal. Kijk uw gesprekspartner recht in de ogen aan, houd uw schouders recht en gebruik uw handen tijdens het gesprek. Zoek oogcontact en ontspan. Op deze manier kunt u klanten écht overtuigen.

Praat rustig en verstaanbaar

Let erop dat u uw verhaal niet afraffelt en praat rustig. Rustig ademhalen is hierbij ontzettend belangrijk. Door rustig te praten wekt u vertrouwen en deskundigheid. Wees niet bang om af en toe stiltes te laten vallen. Dit is geen zwakte, maar geeft juist rust en timing in uw gesprek.

Geef net dat extraatje meer

Klanten overtuigen doet u écht als u levert wat u heeft beloofd. Biedt daarom ook nazorg. Laat zien dat uw verhaal ook daadwerkelijk resultaat geeft en check bij uw klanten hoe ze de product of dienst hebben ervaren.

Lees ook: Hoe verhoogt u uw klantloyaliteit? Essentiële handvaten op een rij

Ga aan de slag met klanten overtuigen

Uw klanten overtuigen gaat dus eigenlijk om de juiste gesprekstechnieken inzetten, waarmee u hen aanspoort om actie te ondernemen, zonder dat u onbetrouwbaar overkomt. Overtuig anderen dus van uw visie. Dit kan in het begin spannend zijn, maar als u een aantal keer oefent heeft u het in een mum van tijd onder de knie! Klanten overtuigen is namelijk niet meer dan een skill die u kunt leren.

Heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, laat u terugbellen of vul de gratis recruitment scan in!

Lees verder