fbpx

Originele manieren om personeel te werven

Originele manier personeel werven. Iemand wordt aangenomen.

Op zoek naar nieuw talent voor uw bedrijf kan een uitdaging zijn, vooral als u de traditionele methoden al hebt uitgeput. Gelukkig zijn er vele originele manieren om nieuwe werknemers aan te trekken. In dit artikel bespreken we originele manieren om personeel te werven, zodat u de juiste kandidaten voor de openstaande vacature kunt vinden. Van het gebruik van sociale media tot het één op één benaderen van kandidaten, ontdek hoe u het meeste uit uw wervingsstrategie kunt halen en een topteam opbouwt!

Wervingsmethode

Om op deze krappe arbeidsmarkt geschikt personeel te vinden is het van belang om creatieve manieren te bedenken om kandidaten aan te trekken. Via enkel uw eigen website en social media kanalen zal het lastig worden om de juiste mensen te vinden. Tegenwoordig is het vooral belangrijk om online recruitment te gebruiken in de zoektocht naar personeel. Door te adverteren op verschillende online kanalen, afhankelijk van welke doelgroep u probeert te bereiken, weet u zeker dat u die ene speld in de hooiberg vindt om uw vacature te vervullen.

Wervingskanalen

Door gebruik te maken van verschillende online kanalen zoals Facebook, Instagram en Google ads, maar ook YouTube, Snapchat of TikTok bereikt u meer dan genoeg mensen om dé geschikte kandidaat te vinden! Echter, is niet elk kanaal geschikt voor elke vacature. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld beter geschikt voor hoogopgeleide functies en werkt Snapchat vooral goed onder jongeren. Laat u hierin begeleiden door de specialisten van Sterk in Matches. 

Originele vacature

Verder is het belangrijk dat uw vacature opvalt tussen die van uw concurrenten. Door middel van een op maat gemaakte vacaturepagina, waarin uw huisstijl en bedrijfscultuur duidelijk naar voren komen, springt u boven de rest uit. 

Originele manier personeel werven. Landingspagina's om personeel te werven.

Daarnaast is het van belang om in uw vacatureteksten zo min mogelijk clichés te gebruiken. Vermijd woorden als ‘duizendpoot’, ‘hands-on-mentaliteit’ en ‘dynamisch’. Voor de meeste mensen komen dit soort termen al heel lang niet meer authentiek over.

Ook is het belangrijk om zo concreet mogelijk te zijn. Termen als ‘een marktconform salaris’ en ‘goede secundaire arbeidsvoorwaarden’ zouden ook zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Wat wordt verstaan onder een marktconform salaris? En welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn dat dan? 4 van de 5 werkzoekenden geven zelfs aan minder snel te solliciteren als er in de vacature geen salarisindicatie staat. 

Lees ook: Een goede vacaturetekst schrijven? Volg deze 6 stappen!

Op een originele manier personeel werven met Sterk in Matches!

Met onze jarenlange ervaring in online recruitment en een uitgebreide database met kandidaten, beschikken wij over de nodige middelen om de perfecte match te vinden voor uw organisatie. Laat ons u helpen om op een originele manier personeel te werven, zodat u zich volledig op uw bedrijf kunt richten. Neem vrijblijvend contact met ons op, laat u door ons terugbellen of vul onze gratis recruitment scan in.

Lees verder