fbpx

Werving & selectie: zó werkt ons recruitmentproces

Meer informatie over werving en selectie

Op zoek naar personeel? Waarschijnlijk heeft u, net als heel veel andere bedrijven, moeite met de werving en selectie van nieuw personeel. Het kan dan lonen om het vinden van nieuw personeel over te laten aan een werving- en selectiebureau. Bij Sterk in Matches werven we graag geschikte medewerkers voor uw bedrijf via online recruitment. We leggen u graag uit hoe wij te werk gaan. 

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie, ook wel recruitment, betekent het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een openstaande vacature. Bedrijven die nieuw personeel nodig hebben, maar geen tijd of capaciteit hebben om zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, kunnen dan gebruik maken van een werving- en selectiebureau. Zo’n bureau gaat dan op zoek naar geschikte kandidaten om uw vacatures te vullen. 

Het inzetten van een werving- en selectiebureau kan uitkomst bieden als u:

 • Op zoek bent naar nieuw personeel
 • Geen tijd heeft voor het opzetten van wervingscampagne 
 • Op zoek bent naar personeel met een specialistisch profiel

Hoe werkt werving en selectie via ons?

Het werving- en selectieproces is er bij Sterk in Matches op gericht om via online recruitment de beste kandidaten voor uw openstaande vacature te vinden. In tegenstelling tot traditionele werving- en selectiebureau’s maken wij gebruik van de online mogelijkheden om vacatures bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Dit doen wij onder meer via social media en Google. Door het inzetten van social media bereikt u niet alleen meer potentiële kandidaten, het bespaart u ook tijd en geld. 

Met ons werving- en selectieproces nemen wij graag zoveel mogelijk werk voor u uit handen. Het enige wat wij van u vragen is om ons via een online intake gesprek een duidelijk beeld te geven over wat u zoekt in een kandidaat. 

Wanneer de intake heeft plaatsgevonden doorlopen wij de volgende stappen: 

 1. Vacaturetekst wordt geschreven 
 2. Landingspagina wordt ontworpen en ontwikkeld 
 3. Advertenties worden opgemaakt – Facebook, Instagram, LinkedIn en Google
 4. Campagnes worden geactiveerd 
 5. Onze recruitment specialisten gaan actief op zoek naar kandidaten in diverse databases
 6. De geworven kandidaten worden geselecteerd
 7. Kandidaten worden met de opdrachtgever gedeeld 
 8. De beste match gaat bij u in dienst 

1. De vacaturetekst 

Op basis van de informatie die wij in de intake van u doorkrijgen gaan onze tekstschrijvers aan de slag met het schrijven van een pakkende vacaturetekst. Hierin worden het functieprofiel en de specifieke wensen in kaart gebracht. Onze tekstschrijvers hebben veel ervaring in het schrijven van vacatureteksten. Zij weten precies welke informatie belangrijk is voor de werving en selectie van sollicitanten. 

2. Het ontwerpen van de landingspagina

Zodra de vacaturetekst door u is goedgekeurd gaat onze webbouwer aan de slag met het ontwerpen en bouwen van de landingspagina. Deze landingspagina wordt door onze online marketeers gebruikt voor de campagnes op social media en door onze recruitment specialisten voor het 1 op 1 contact met kandidaten. U kunt de landingspagina ook zelf delen op uw social media kanalen. 

De landingspagina is in lijn met uw huisstijl. Uw logo wordt gebruikt en ook de kleuren van uw huisstijl nemen wij mee in de landingspagina. Alle naamsbekendheid die u via online recruitment onder potentiële nieuwe medewerkers bereikt, is voor u. 

3. Het opmaken van de advertenties

In lijn met de landingspagina worden ook de uitingen voor de campagnes opgemaakt. Dit zijn uitingen voor Instagram, Facebook en LinkedIn. Welk kanaal wordt ingezet is op basis van uw wensen. 

4. Het activeren van de campagnes

Wanneer de landingspagina en social-uitingen door u zijn goedgekeurd gaan wij de campagnes activeren in het door u gewenste kanaal.

5. Database searching

Het werven en selecteren van geschikte kandidaten doen wij niet alleen via social media recruitment. Onze recruitment specialisten gaan namelijk ook actief op zoek naar geschikte kandidaten in onze databases. Zij benaderen 1 op 1 kandidaten die mogelijk goed bij uw vacature passen. 

6. Kandidaten selecteren

Met behulp van werving via social media recruitment en database searching ontvangen wij kandidaten die interesse hebben in uw vacature. Wij nemen met al deze kandidaten contact op en sturen alleen de beste matches naar u door. 

7. Kandidaten delen

Op basis van onze werving en selectie delen wij de kandidaten die het best bij uw vacature passen. 

8. De kandidaat gaat bij u in dienst

Als er een goede match is komt de kandidaat direct bij u in dienst. Bij ons krijgt u dus niet te maken met hoge werving- en selectiefees. U betaalt per campagne, niet per aangenomen kandidaat. 

Waarom werving en selectie via ons?

Bij Sterk in Matches weten we goed wat belangrijk is bij de zoektocht naar geschikt personeel. Met onze moderne werkwijze zorgen wij ervoor dat u niet alleen tijd bespaard bij het vullen van uw vacatures, maar ook geld. 

Wij hebben veel ervaring in verschillende branches. Zo helpen we u graag bij de zoektocht naar technisch personeel, maar zijn wij ook inzetbaar voor het vinden van administratief medewerkers. 

Verder bieden wij u:

 • Een vast contactpersoon
 • Transparante facturatie
 • Lange termijn samenwerkingen
 • Maatwerk voor iedere organisatie 
 • Flexibele inzetbaarheid 

Aan de slag met werving en selectie?

Wilt u uw personeelsbestand laten groeien met werving en selectie? Wij vullen elke week zo’n 100 vacatures voor onze opdrachtgevers. Bij al deze vacatures worden uw wensen meegenomen en adviseren we u graag over de beste aanpak. Meer weten? Vul onze gratis recruitment scan in, laat u terugbellen of neem contact op met een van onze specialisten. 

Lees verder