fbpx

Personeel werven via LinkedIn: zo doet u dat!

Meer informatie over personeel werven via LinkedIn

Personeel werven via LinkedIn is een goed middel waarmee bedrijven op een krappe arbeidsmarkt personeel kunnen vinden voor hun bedrijf. De traditionele manieren om personeel te werven zijn op een krappe arbeidsmarkt minder succesvol omdat de concurrentie vaak moordend is en mensen niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Zelf mensen actief benaderen is daarom een goede en efficiënte optie. We geven u daarom graag een aantal tips hoe u zelf mensen vindt op LinkedIn. 

5 miljoen leden

LinkedIn heeft in Nederland 5 miljoen leden waarvan 1.153.000 het platform dagelijks gebruikt. Dit platform is populair door zijn zakelijke functie. Leden gebruiken het om zakelijke connecties te maken, openstaande vacatures te vinden en om zichtbaar te zijn voor andere bedrijven. Voor bedrijven is LinkedIn een interessant platform om personeel voor openstaande vacatures te werven. Dit kan zowel door een vacature te plaatsen of door leden actief te benaderen. 

Personeel werven via LinkedIn

LinkedIn is een perfect hulpmiddel om personeel voor uw bedrijf te werven. Dit heeft alles te maken met de functietitel die leden vermeld hebben op hun profiel. Dit maakt het mogelijk om gericht op zoek te gaan. Bent u op zoek naar een marketing manager, dan is de kans groot dat u vele leden zult vinden die aan deze functietitel voldoen en in uw regio aanwezig zijn. Er zijn nog meer redenen waarom personeel werven via LinkedIn een uitstekende methode is:

1. Op LinkedIn zijn veel niet-actief werkzoekende aanwezig 

LinkedIn wordt gebruikt als platform om zakelijke connecties op te bouwen. Er zijn dan ook veel leden op aanwezig die een baan hebben en niet actief op zoek zijn naar een andere werkgever. En juist deze passieve werkzoekende zijn moeilijker te bereiken via openstaande vacatures en des te waardevoller. Bent u als werkgever dus op zoek naar latente werkzoekende, dan is personeel werven via LinkedIn de perfecte optie. 

2. Accurate cv

LinkedIn-profielen zijn vaak accurater dan een cv. Dit komt omdat LinkedIn-profielen over het algemeen beter worden bijgehouden dan cv’s. Daarnaast is het voor leden nauwelijks mogelijk om een leugen in hun profiel op te nemen. Deze worden immers snel ontmaskerd, bijvoorbeeld door collega’s of vrienden. 

3. Aanbevelingen

Op LinkedIn heeft u als lid de mogelijkheid om een aanbeveling achter te laten bij een collega/connectie. Deze aanbevelingen kunnen subjectief zijn, maar geven toch een extra inzicht in de capaciteiten en het karakter van een voor u potentiële kandidaat. 

Lees ook: technisch personeel gezocht? Dit is dé oplossing!

LinkedIn Recruiter voor personeel werven

LinkedIn biedt de mogelijkheid om globaal naar kandidaten te zoeken, of u kunt gebruik maken van meer geavanceerde opties. Om toegang te krijgen tot deze geavanceerde opties is het een goede keus om u aan te melden voor LinkedIn Recruiter. Dit is een programma speciaal ontworpen voor wervers. Deze tool van LinkedIn maakt het mogelijk om zeer specifieke zoekopdrachten te verwerken, zoals locatie, beroepsgroep, opleiding of (voormalig) werkgever. 

Dit geavanceerde programma van LinkedIn Recruiter is ook in staat om profielen te tonen die mogelijk goed bij uw vacature passen. Wanneer u aangeeft dat dit een match is, zal LinkedIn Recruiter automatisch meerdere profielen aanbevelen die hierop lijken. LinkedIn Recruiter maakt personeel werven via LinkedIn daarmee nog toegankelijker. 

Wat is belangrijk bij personeel werven via LinkedIn?

Wilt u personeel werven via LinkedIn? Dan zijn er een aantal verschillende manieren waarop u dit kunt aanpakken. We geven u graag een aantal tips en trucs die u kunt toepassen om het wervingsproces zo succesvol mogelijk te maken. 

1. Zorg voor een aantrekkelijke vacaturetekst

Om op te vallen tussen alle andere beschikbare vacatures, is het belangrijk om een vacaturetekst te schrijven die anders is dan alle andere vacatures. Maak er dus echt een smeuïg verhaal en vertel vooral wat uw bedrijf te bieden heeft. 

2. Maak een aansprekende landingspagina

Plaats deze vacaturetekst op een landingspagina geheel ingericht op uw huisstijl. Hier kunt u foto’s plaatsen van uw organisatie en van bijvoorbeeld personeelsuitjes. Dit geeft de kandidaat een goed beeld van uw bedrijf. Als u een potentiële kandidaat benaderd via LinkedIn kunt u een link van uw vacature meesturen waarmee u de kandidaat de mogelijkheid biedt om de vacature nog eens rustig te bekijken. 

3. Stuur een persoonlijk bericht

Tot slot is het belangrijk om een persoonlijk bericht te schrijven bij personeel werven via LinkedIn. Laat weten om welke redenen u denkt dat deze persoon de geschikte kandidaat is voor uw vacature. Bekijk daarom het profiel van de betreffende persoon goed en ga op zoek naar overeenkomsten. Bijvoorbeeld qua werkervaring, interesses of gemeenschappelijke connecties. Maak uw bericht niet te lang, maar ook zeker niet te kort. Breng het gesprek rustig op gang en vraag of jullie telefonisch contact kunnen opnemen. Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk niet de enige bent die deze persoon benaderd met een openstaande vacature.

Personeel werven via LinkedIn: de kracht van Sterk in Matches

Personeel werven via LinkedIn kan een hele dagtaak worden, een taak waar u hoogstwaarschijnlijk weinig tijd voor heeft. Sterk in Matches heeft dat wel. Onze organisatie is gespecialiseerd in het vinden van de juiste medewerkers voor uw bedrijf. Hoe we dit doen? Door een vacaturetekst te schrijven die opvalt tussen alle andere vacatures, een landingspagina te maken waar uw bedrijfsuitstraling van af spat, door actief kandidaten te benaderen vanuit onze uitgebreide database en door het actief inzetten van online marketing. 
Wij begrijpen het als u over onze aanpak nog een aantal vragen heeft. Neem dan vooral contact met ons op, laat u terugbellen, vul de gratis recruitment scan in of lees meer over onze werkwijze.

Lees verder