fbpx

Personeel werven: zó vindt u geschikt personeel op een krappe arbeidsmarkt

Personeel werven. Laptop en telefoon met social media platform Facebook erop te zien.

In veel branches is de vraag naar personeel groot. Omdat de vraag zo groot is en het aanbod klein, is het voor veel bedrijven extra lastig om goed personeel te vinden. Maar hoe kunt u personeel werven op deze krappe arbeidsmarkt? Het antwoord op al uw vragen is: online recruitment! 

Oorzaken van de krappe arbeidsmarkt 

Voordat we u het antwoord geven op de vraag: ‘’hoe kan ik geschikt personeel werven?’’ is het goed om eerst uit te leggen hoe de krapte op de arbeidsmarkt is ontstaan. Daar zijn meerdere oorzaken voor te noemen. Allereerst trekt de economie sterk aan, waardoor ook de vraag naar personeel toeneemt. Maar dat is niet de enige oorzaak van krapte op de arbeidsmarkt. Ook de vergrijzing van onze samenleving en het groeiende tekort aan vakspecialisten zoals loodgieters, hoveniers en timmerlieden draagt hieraan bij. 

Personeel werven: de zoektocht naar de juiste kandidaat

Heeft een uitstekend presterende werknemer u zojuist laten weten dat hij of zij een nieuwe baan heeft en uw bedrijf gaat verlaten? Of maakt uw bedrijf groei door waardoor er ruimte is voor nieuw personeel? Dan is het tijd om een plan te bedenken hoe u geschikt personeel gaat werven. Door de krapte op de arbeidsmarkt kan dit nog best een uitdaging worden. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat juist uw vacature opvalt tussen al die andere honderden vacatures? 

Online recruitment bestaat uit een goede samenwerking tussen recruiters, online marketeers en digital specialisten. Die kennis heeft u misschien niet allemaal in huis, maar wij kunnen het bieden!

Wat is online recruitment?

Vandaag de dag speelt digitalisering een steeds grotere rol binnen onze maatschappij. Door de schaarste op de arbeidsmarkt is recruitment een steeds groter onderdeel van online marketing geworden. Daaruit is een heel nieuwe manier van personeel werven voortgekomen: online recruitment. 

Online recruitment is een manier om op een goedkope en moderne manier personeel te werven. Doordat online marketing vele mogelijkheden biedt, kan een online recruitment strategie op verschillende manieren worden ingevuld. Bij Sterk in Matches werken online marketeers die expert zijn op het gebied van online adverteren. Zo kunnen wij uw vacature op een creatieve manier kenbaar maken via o.a. Facebook, Instagram, LinkedIn en Google. Wij helpen u daarnaast ook graag met uw vacaturetekst en het opmaken van een aantrekkelijke landingspagina.

Lees ook: waarom u recruitment online wilt inzetten voor het werven van personeel.

Unieke content is onmisbaar bij online recruitment

Bij personeel werven via online recruitment draait het erom om met de juiste uitingen op de juiste kanalen aanwezig te zijn. Om te kunnen opvallen tussen alle andere vacatures in het online landschap is unieke content onmisbaar. Bij Sterk in Matches zorgen we ervoor dat we het DNA van uw bedrijf zo goed mogelijk laten zien en daarbij ook nog de sfeer binnen het team tonen. Dit geeft kandidaten een eerlijk beeld van hoe uw bedrijf is. Kijk maar eens naar de onderstaande LinkedIn uiting.

Meer informatie over personeel werven

Meer weten? Lees dan ook: Originele manieren om personeel te werven

Personeel werven met online recruitment

Bij personeel werven is het een goed idee om verschillende methoden te combineren. Zo kunt u een breed publiek bereiken en de beste kandidaten aantrekken. Het is belangrijk dat u vooraf onderzoekt op welke kanalen u aanwezig wilt zijn. Bijvoorbeeld op LinkedIn omdat uw vacature een sterk zakelijk aard heeft, of via Facebook omdat u een vacature open heeft openstaan waarbij een grote hoeveelheid mensen geschikt kan zijn. Bij Sterk in Matches helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze. Hoe personeel werven bij ons in zijn werk gaat? Dat leggen we u graag uit.

Allereerst vertalen we uw vacaturetekst door naar aansprekende content. Deze content plaatsen wij op de kanalen waar uw doelgroep zich meerdere malen per dag begeeft. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, LinkedIn en Google. Daarnaast maken we ook gebruik van Database Searching. Dat houdt in dat we met onze recruitment tool 1 op 1 kandidaten benaderen die goed bij uw vacature passen. Vaak zitten hier kandidaten tussen die bij hun huidige baan niet op de juiste plek zitten en dus mogelijk interesse hebben in uw vacature.

Meer weten over onze werkwijze en de voordelen van online recruitment? Meer informatie, een aantal voorbeelden van vacaturepagina’s en een greep uit onze klanten vindt u hier

Personeel werven: onze oplossingen op maat 

Bij Sterk in Matches gaan we voor de perfecte match voor uw bedrijf: u wilt personeel werven en wij nemen dit voor u uit handen. Door middel van online recruitment zetten wij een doelgerichte wervingscampagne op:

  • Wij schrijven een pakkende vacaturetekst; 
  • Er wordt een unieke vacaturepagina opgemaakt in uw huisstijl;
  • Op basis van demografische gegevens targeten we de juiste doelgroep;
  • Sollicitaties worden door de recruiter geselecteerd, alleen serieuze aanmeldingen sturen wij naar u door. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen u graag alles over onze aanpak bij personeel werven. Neem contact met ons op of, laat u terugbellen of doe de gratis recruitment scan

Lees verder