fbpx

Interim recruiter gezocht?: Alles wat u moet weten over interim recruitment

Iemand wordt aangenomen na de succesvolle werkzaamheden van een interim recruiter.

Als u op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor uw wervingsbehoefte, kan een interim recruiter de juiste keuze zijn. Maar wat is interim recruitment en hoe werkt het? In deze blogpost leggen we alles uit over interim recruitment en de voordelen van het inhuren van een interim recruiter.

Wat is interim recruitment?

Interim recruitment verwijst naar het tijdelijk inhuren van een recruiter om te helpen bij het invullen van openstaande vacatures binnen een organisatie. Interim recruiters hebben vaak een breed netwerk van kandidaten en hebben de vaardigheden en expertise om snel geschikte kandidaten te vinden en te werven.

Voordelen van interim recruitment

Het inhuren van een interim recruiter heeft verschillende voordelen. Een interim recruiter kan bijvoorbeeld snel worden ingezet en snel resultaten leveren. Hierdoor kunnen openstaande vacatures in korte tijd worden vervuld, wat de productiviteit van een organisatie kan verbeteren. Bovendien heeft een interim recruiter vaak ervaring in verschillende industrieën. Hierdoor kan de recruiter zich snel aanpassen aan de specifieke behoeften van een organisatie.

Een ander voordeel van interim recruitment is dat het flexibel is. Dit betekent dat een interim recruiter alleen wordt ingehuurd wanneer dit nodig is. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met het inhuren van een fulltime recruiter. Dit maakt interim recruitment vooral aantrekkelijk voor kleine tot middelgrote bedrijven met beperkte middelen.

Lees ook: Personeel gezocht? Laat Sterk in Matches u helpen

Taken van een interim recruiter

Een interim recruiter heeft verschillende taken, waaronder:

  • Het schrijven van vacatureteksten;
  • Het plaatsen van vacatures op verschillende platforms;
  • Het zoeken naar kandidaten via LinkedIn en verschillende databases;
  • Het screenen en selecteren van geschikte kandidaten;
  • Het doorsturen van geschikte kandidaten, waarna deze in dienst kunnen treden.

Interim Recruitment bij Sterk in Matches

Bij Sterk in Matches doen wij aan interim recruitment in de breedste zin van het woord. Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is en daarom bieden we op maat gemaakte interim recruitment oplossingen. Onze interim recruiters hebben jarenlange ervaring in verschillende branches en zijn in staat om snel en efficiënt de juiste kandidaten te vinden voor uw bedrijf. Of het nu gaat om de vervulling van een parttime, fulltime of tijdelijke functie, wij vinden de geschikte kandidaat voor uw bedrijf.

Naast het 1 op 1 benaderen van kandidaten via database searching, maken wij ook gebruik van online recruitment via verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Google ads en LinkedIn om de juiste kandidaten te vinden. Deze kandidaten toetsen wij vervolgens op de door u gestelde wensen en eisen, die u aan ons heeft doorgegeven tijdens een intake-gesprek. Pas wanneer de kandidaten aan al uw wensen en eisen voldoen sturen wij deze naar u door, waarna u kunt beslissen of u deze kandidaten in dienst wilt laten treden. 

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Lees dan ook: Werving & Selectie: zó werkt ons recruitmentproces.

Neem contact op

Kortom, bij Sterk in Matches kunt u rekenen op maatwerk, kwaliteit en gegarandeerd kandidaten bij interim recruitment. Laat het vinden van nieuw personeel aan ons over, zodat u zich weer volledig kunt focussen op het runnen van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op, laat u door ons terugbellen of doe onze gratis recruitment scan

Lees verder